1

Eerst en vooral heten wij u en uw partner hartelijk welkom bij de wijnclub La Fattoria. Het doel van de wijnclub is te fungeren als schakel tussen de wijngebruiker en de wijnproducent. Bovendien is er tussen de V.I.P. leden een wisselwerking van toeristische en culinaire tips, kortom, La Fattoria is de draaischijf voor liefhebbers van Italië en van la dolce vita.

Slagzin van de wijnclub: de Italiaan - en inmiddels vele bezoekers van La Fattoria  met hem - zegt niet voor niets: “het leven is te kort om slechte wijn te drinken”, en “proef eerst de wijn vooraleer je de wijn koopt”.

De start van La Fattoria. 

De voorbereidingen zijn gestart in april 2000:

  • het uitwerken van het La Fattoria concept
  • het opstarten van de renovatiewerken aan de 300 jaar oude stallen en inrichten van de degustatieruimte met bijbehorende keuken en magazijn
  • het vinden van de juiste, voornamelijk middelgrote wijnproducenten, die zeer veel belang hechten aan de kwaliteit
  • het vormen van verschillende teams voor het blindproeven van de wijnen, ongeveer 450 wijnen werden getest door deze teams, meer dan 70 wijnen werden op deze manier geselecteerd, momenteel hebben wij tussen de 150 en 180 verschillende wijnreferenties

 Na zes maanden kon  La Fattoria  starten: november 2000.

De degustatieruimte van de Wijn Shop La Fattoria.
De filosofie van La Fattoria  is dat men een goed glas wijn drinkt samen met vrienden of familieleden, tijdens een gezellige babbel of tijdens een lekkere maaltijd.
Daarom is een degustatie bij La Fattoria geen wetenschappelijke bedoening maar een aangename manier om wijn met al zijn interessante aspecten te leren kennen. 

De grote lijnen van het La Fattoria  concept zijn als volgt:

La Fattoria concentreert zich uitsluitend op Italiaanse wijnen en specialiteiten
La Fattoria organiseert haar degustaties naar Italiaans voorbeeld, in een gezellige en ontspannen sfeer en voorzien van bijbehorende Italiaanse lekkernijen
La Fattoria neemt voldoende tijd voor advies en informatie over de producent, de wijn, de druiven, enz. Wij hebben onlangs onze nieuwe website/webshop www.viniecom.be gelanceerd waarop alle informatie te vinden is. 
La Fattoria is een wijnclub die fungeert als schakel tussen de klanten onderling en de Italiaanse producenten
La Fattoria organiseert blindproeverijen voor het selecteren van wijnen door leden van de wijnclub. La Fattoria verkoopt enkel wijnen en olijfolies die door de leden (klanten) zijn geselecteerd via de blindproeverijen.La Fattoria werkt bij voorkeur met middelgrote wijnproducenten die bijzonder veel aandacht schenken aan de kwaliteit van hun productLa Fattoria geeft toeristische tips en informatie omtrent enoturismo, gastronomie en cultuur in Italië, op www.clubitalia.eu vindt u ook een selectie van charmante vakantieverblijven.

Viniecom: om de continuïteit op lange termijn te verzekeren hebben wij beslist om verder te investeren in de wijnhandel, wijnclub en wijnwinkel “La Fattoria”, daarvoor hebben wij in 2016 Viniecom NV opgericht om onze service naar onze klanten te optimaliseren door de nieuwe technieken toe te passen.

Nuttige informatie over Viniecom en de wijnwinkel  La Fattoria: 

www.viniecom.be - Onze website/webshop begint al enige vorm aan te nemen, hoewel deze site nooit echt af zal zijn aangezien wij onze Blog zullen gebruiken als communicatie- en informatiekanaal met onze klanten en wijnliefhebbers in het algemeen.

Wij hebben een App laten ontwikkelen die de wijn meerwaardezoekers kunnen bekoren. Belangrijke toepassing van deze App is dat bij een bezoek aan onze wijndegustaties of aan onze wijnwinkel de wijnen automatisch zullen worden gedownload op uw smartphone. U kan via de App de technische fiches van de wijnen consulteren, een verlanglijstje maken en een beoordeling geven van alle wijnen die u geproefd heeft. Wij zullen binnenkort een volledige uitleg geven op onze Blog betreffende de App toepassing.   

 Blindproeven 
Zoals u weet selecteert La Fattoria  haar wijnen via blindproeverijen. Omwille van de grote interesse van vele van onze V.I.P. leden is het goed dat u zich op voorhand inschrijft door ons een mail te sturen met uw aanvraag. Bij voorkeur organiseren wij dat met 6 vrouwen en 6 mannen.

Per blindproeverij zullen wij zowel witte, rosé als rode wijnen proeven. Nadat iedere deelnemer zijn punten heeft ingevuld ontmantelen we de flessen en vermelden wij de vermoedelijke verkoopprijs. Aan de hand van de punten, de prijs en andere bijkomende gegevens zijn wij ervan overtuigd dat wij een goede selectie kunnen maken.

Op aanraden van de V.I.P. leden zullen wij in de toekomst nog meer specifieke wijnen met typische Italiaanse druiven laten blindproeven en selecteren. Voor deelname aan deze blindproeverijen vragen wij een kleine bijdrage van € 15 per persoon.        

Voordelen van een lidmaatschap 

u koopt uw wijn altijd aan de beste prijs, ongeacht de hoeveelheid altijd goedkoper dan de normale verkoopprijs
u wordt driemaal per jaar gratis uitgenodigd op een Super Wijnproeverij (normale toegangsprijs € 15 p/p)
u wordt gratis uitgenodigd op de zomerse wijndegustaties (normale toegangsprijs € 15 p/p)
u wordt uitgenodigd op de jaarlijkse Topwijndegustatie van september
u ontvangt regelmatig een nieuwsbrief  via mail over de activiteiten van La Fattoria  en de promoties waarvan u als V.I.P. lid kunt genieten
u kunt zich inschrijven om te worden uitgenodigd op de door La Fattoria georganiseerde blindproeverijen

 

Gerelateerd