1

Chianti - ALL’USO TOSCANO,

Chianti - all’uso toscano is een methode/techniek die gebruikt werd in de periode op het einde van de 19de en begin 20ste eeuw, om rode Toscaanse wijn te maken in de Chianti regio, met als resultaat een frisse en dynamische wijn met een unieke stijl.

 [img id= size=small alt="GOVERNO ALL'USO TOSACNO" title="GOVERNO ALL'USO TOSACNO"]SanLeonino/-> Selecteer een bestand of map[/img]GOVERNO ALL'USO TOSACNO

De techniek: 

september - wijnoogst
“All 'uso Tosacana" betekent het toevoegen van licht gedroogde druiven aan de eerste nieuwe wijn van de net voltooide oogst.

oktober - 1e fermentatie
70% van de druiven, half september geoogst, fermentatie gedurende 2 à 3 weken in temperatuur gecontroleerde inox tanks bij een temperatuur tussen 18 en 28° C.

november - de druiven
De resterende 30% van de druiven laten drogen in de pel tot de late herfst, daarna worden de druiven toegevoegd aan de andere wijn van de eerste oogst.

december -  2de fermentatie
Vanaf nu begint een tweede trage gisting, in eiken vaten van 90 hl., die duurt tot het begin van de lente. Het is een proces dat het niveau van de glycerine vergroot, wat de wijn zachter, ronder en voller maakt, zonder de elegantie van de wijn te beïnvloeden.

april -  botteling
De wijn moet rusten op fles tot januari van het volgende jaar. De wijn kan best geschonken worden tussen de 16° C en 18° C.

En u kan deze wijn altijd proeven in de wijnwinkel van Viniecom "La Fattoria". 

Gerelateerd