1

Viniecom en de wijnwinkel La Fattoria

Met groot genoegen nodigen wij jullie uit voor onze Topwijndegustatie die doorgaat op:
zaterdag 29 september, van 19 u tot 24 u
zondag 30 september, van 16 u tot 21 u

Wij hebben vijf proeftafels staan met meer dan 40 topwijnen uit Italië. Tijdens deze degustatie heb je de gelegenheid om al deze wijnen te proeven, zodat je ze kan vergelijken, analyseren en beoordelen.
Als ondersteuning bij deze schitterende wijnen en in de prijs inbegrepen, bieden wij de bezoekers een walking dinner aan met Italiaanse gerechten.

Wij hebben voor de walking dinner de volgende gerechten uitgekozen:
               Antipasto met de heerlijke Culatello hesp, diverse salami's en verschillende kazen
               Carpaccio di Bresaola
               Cannelloni di Salmone (zalm)
               Vitello tonnato
               Ossobuco con farfalle

Alle wijnen die op de proeftafels staan zijn volgens de internationale wijnwereld van de classificatie “uitzonderlijke wijnjaren”: het zijn allemaal + 90 Parkerpunten, er staan enkele wijnen bij van de categorie "100 beste wijnen van de wereld", en de meeste hebben 3 bicchieri Gambero Rosso en/of 5 Grappoli.

Iedere tafel is opgebouwd rond enkele Super Topwijnen van een bepaalde regio. Op iedere tafel staan 8 à 9 topwijnen waarvan 2 à 3 Master Topwijnen, de bezoekers krijgen de gelegenheid om deze wijnen te proeven in een verticale degustatie en zo de evolutie van de wijn in de fles te kunnen ontdekken.
Bijv.: Barolo Riserva Lazzarito van 2009 en van 2004 of een Amarone Classico van 2007 en van 2001.

Tafel   1:         Apero: om de smaakpapillen en de geursensoren op punt te stellen starten wij met een Spumante Brut Metodo Classico, 94/100 en een Spumante Rosé Brut.
Tafel   2:         wij starten met de topwijnen van Sardinië en van Le Marche, waaronder 3 wijnen die in de TOP honderd staan van de beste wijnen van de wereld (horizontale en verticale proeverij).
Tafel   3:         wij beginnen met een Chianti Classico Riserva, een Chianti Classico Gran Selezione 94/100 en een Grand Cru Vino Nobile. In ronde drie stellen wij 3 Brunello's en 2 Gran Cru's voor - geoogst uit de beste terroirs van Montalcino - en zij hebben tussen de 92 en 95/100 Parker punten (hor./vert. proeverij).
Tafel   4:         schitterende wijnen uit de Valtellina - Sondrio regio en Amarone wijnen uit de Veneto, 2 uit de Valpantena topterroir en dan 2 Amarone Classico die alleen worden gemaakt in exceptionele wijnoogstjaren, en natuurlijk ideaal om ervaring op te doen in een verticale en horizontale proeverij.
Tafel   5:         last but not least - Piemonte, wij openen met een elegante en fantastische Barbaresco en Barbaresco Riserva, om dan in de derde ronde te eindigen met de koning van de wijnen en de wijn van de koningen, de schitterende Barolo's (5) en de Barolo’s Riserva (2), natuurlijk ook te proeven in een horizontale en verticale proeverij.  

Als speciale gasten van La Fattoria - Viniecom bieden wij jullie deze degustatie aan dezelfde voorwaarden aan als deze van de V.I.P. leden van onze wijnclub. Om organisatorische redenen verzoeken wij jullie vriendelijk om op voorhand te reserveren. Uiteraard kan je ook familie of vrienden meebrengen, die van dezelfde speciale voorwaarden kunnen genieten.

Hoe reserveren?
De deelnamekosten voor de V.I.P. leden bedragen € 45 per persoon, inclusief walking dinner. Reservaties voor de Topwijndegustatie kunnen telefonisch gebeuren op het nr. 09/385 94 66 of via mail: info@lafattoria.be of info@viniecom.be. Trouwens, alle info kun je vinden op www.viniecom.be.

Je reservatie is geldig na ontvangst van je deelname storting op rekening BE87 3631 6056 9594. 
Gelieve bij de betaling de datum waarop je aanwezig zult zijn te vermelden, en het aantal en de namen van de aanwezigen.
 
Met vriendelijke groeten en hopelijk tot dan.
Viniecom NV en wijnwinkel La Fattoria
Tiny & Marc
Gerelateerd