1

Reserveer nu voor de Sagra of Najaarswijndegustatie
zaterdag 17 november, van 19 u tot 24 u
zondag 18 november, van 16 u tot 21 u

Thema: "de betere wijnen voor de eindejaarsfeesten en wijnen die uitstekend passen bij wild en winterse gerechten”.

Wat valt er te beleven?

  • Verschillende Italiaanse wijnmakers hebben reeds hun aanwezigheid op onze najaarsdegustatie bevestigd. 
  • Verschillende nieuwe wijnen doen hun intrede op dit Sagra wijnfestival, wijnen van de Marche en Puglia regio, waaronder verschillende Primitivo en Primitivo di Manduria wijnen. 
  • Topwijnen uit Lison di Portogruaro, gerijpt  op Amfora kruiken, meer info hieronder.

Trouwens, alle wijnen en producten die u aankoopt kunnen meteen worden meegenomen.

De verrassingen ! 
Wijnen die een rijping hebben gehad op Amfora kruiken doen hun intrede op onze najaar Wijndegustatie. Antonio Carlo Pietro Bigai, Toni Bigai voor de vrienden, is sedert 2005 eigenaar van het ondertussen top wijndomein met de eigenzinnige naam "A Mi Manera" (op mijn manier). Na 10 jaar is Toni erin geslaagd enkele topwijnen te produceren en in 2018 hebben bijna al zijn wijnen 2 bicchieri gekregen in de Gambero Rosso en zijn deze wijnen op weg naar de 3 bicchieri.

Wij zullen reeds een zevental van zijn wijnen laten proeven, die gerijpt zijn op amforen van gebakken klei. Je zult versteld staan van de ongelooflijke zuiverheid en smaakprecisie van zijn wijnen.
Je zult een unieke, pure impressie ervaren van klein rijp fruit en tegelijk zal je een zalig gevoel van lichtheid en finesse overvallen, de wijn bevat niet te veel alcohol en je vraagt je af hoe deze fijne geslepen parel tot stand is gekomen.

Het leuke van de herfst- en winterperiode is dat er weer verschillende gezellige feesten op komst zijn. Iedereen verheugt er zich op om een aangename avond met vrienden of familie door te brengen, bij een lekkere maaltijd en in een warme en knusse sfeer, en uiteraard hoort daar een passend flesje wijn bij. 

Het is de tijd van fijn wild, van rijkelijke en krachtige schotels en van hartige stoofpotjes. Vergeet daarbij de mosselen niet want die zijn nu het lekkerst, net zoals de andere schaaldieren. De wijnen op deze najaarsdegustatie zijn specifiek uitgekozen omdat zij uitstekend passen bij deze gerechten. Bij de wintermaanden past een ander soort wijn dan in de zomer.

Gevoelsmatig denk je in de winter aan een krachtige, volle rode wijn waar je het warm van krijgt, en de witte wijn mag ook best wel wat robuuster zijn. 

 

Gerelateerd