1

“Fontana del Vino” staat in Caldari di Ortona staat op de populaire pelgrimsroute, de “Cammino di San Tomasso” in de regio Abruzzo.

Deze Wijnfontein in Italië kan, of liever, moet je bezoeken, want ze is toegankelijk 24 uur, 7 dagen op 7 !!

Aan het einde van de Cammino di San Tommaso, een pelgrimstocht van 313 km. van Rome tot Ortona, Abruzzo, staat de kathedraal waar de overblijfselen liggen van St. Thomas de apostel.
Het is een lange weg lopen om er te komen, op een paar kilometer voordat u het einde van de route bereikt in het kleine dorp van Villa Caldari di Ortona.

Sedert 2017 heeft een lokale wijnproducent “Dora Sarchese” aan de reliekwieschrijn van de basiliek - Cattedrale di San Tommaso Apostolo – een “Fontana del Vino” of wijnfontein geïnstalleerd.

De bedoeling van Dora Sarchese was om op het einde van de pelgrimstocht, als verwelkoming van de uitgedroogde reizigers, net buiten de degustatiezaal een Fontana del Vino te plaatsen op de Strada Statale (provinciale weg).

Deze fontein is gebouwd aan de binnenkant van een groot wijnvat waar je naar binnen kunt, de fontein beschikt over twee koperen kranen die werden geplaatst op een uitgekapte marmeren gootsteen. Uit deze kranen vloeit er gratis rode wijn voor iedereen die langskomt - of het nu een pelgrim of gewoon een buitenlandse toerist is.
Het beste komt nu: de wijn is beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen op 7, en ... is gratis.

Gerelateerd