1

Wijnliefhebbers, deze afspraak mogen jullie écht niet missen, want deze TOP Wijndegustatie wordt werkelijk een speciale editie !

De TOP Wijndegustatie gaat door op:
zaterdag 12 oktober, van 19 u tot 24 u
zondag 13 oktober, van 16 u tot 21 u

Als XCLwijnliefhebber kan je persoonlijk gasten uitnodigen op deze TOP Wijndegustatie en die kunnen uitzonderlijk meegenieten van dezelfde voorwaarden.

Hoog tijd dus om deze informatie door te geven aan je familie, vrienden of collega's: een unieke gelegenheid om samen met gelijkgestemde zielen meer dan 40 betaalbare Topwijnen te ontdekken, te proeven en te vergelijken, tijdens een verticale en horizontale degustatie.

Deze TOP Wijndegustatie zal begeleid worden door een walking dinner bestaande uit een vijftal Italiaanse gerechten, passend bij de schitterende wijnen die op de proeftafels staan, alles in de prijs inbegrepen.

Wat valt er te beleven op deze XCL TOPWIJN degustatie ?

Vanaf nu brengen wij je regelmatig nieuws over deze uitzonderlijke XCL TOPWIJN degustatie. Wij gaan nog geen namen bekendmaken van de wijnmakers, oenologen of wijndomeinen, trouwens ook op onze website - webshop zullen jullie niets terugvinden van onze wijnoogst. Het is pas na de TOPWIJN degustatie dat wij onze website zullen aanpassen.

Het wordt zeker een speciale en unieke TOPWIJN degustatie, op de proeftafels staan er meer dan 40 TOPWIJNEN, waarvan natuurlijk enkele klassiekers, maar de meerderheid van de wijnen zijn voor de meeste bezoekers onbekend. Het is aan de bezoeker om tijdens de degustatie deze parels te ontdekken, te proeven, te vergelijken en ten volle te genieten van deze wijniconen. 

Terug van een WIJNSAFARI, waar we op zoek zijn gegaan naar TOPWIJNEN uit wijnregio's die zeker niet zo goed gekend zijn door de meeste wijnliefhebbers. Een beetje proberen te bewijzen dat de TOPWIJNEN niet alleen uit Toscane of Piemonte moeten komen.

Tijdens onze safari in een prachtig natuurpark, hebben wij samen met twee La Fattoria wijnvrienden een wijndomein ontdekt, slechts 13 hectaren groot, en aangekocht in 1920, waarbij de eigenaar zich voornam om niet te mikken op kwantiteit maar op kwaliteit, wat begrijpelijk is met zijn 13 ha grote wijngaard. Ondertussen is de 5de generatie nog meer met de kwaliteit bezig. Wij hebben zelden zo uitzonderlijk genoten van een proeverij, wij hebben de wijnen gecatalogeerd onder de noemer "exceptioneel" en ze natuurlijk meegebracht, en ze staan op de proeftafel.

Wij zijn verder naar het zuiden getrokken, samen met onze La Fattoria vrienden, voor het tweede deel van onze Wijnsafari. Hoe meer kilometers wij aflegden, hoe hoger de bergen werden, een verrassend mooie regio, over het algemeen tamelijk onbekend, en dus nog niet overspoeld door toeristen. 

Tijdens de voorbereiding van deze trip hadden we eerlijk gezegd enige bedenkingen over de algemene kwaliteiten van deze wijnregio en de vooroordelen kwamen af en toe op tafel. 
We hadden twee doelstellingen voor ogen: in eerste instantie wilden wij wel eens zien wie, hoe en met welke druif zij erin geslaagd zijn om een fantastische spumante te maken, die het andere mousserende wijnen in de toekomst knap lastig zal maken, en dit aan een zeer democratische prijs. 
In de tweede plaats
 wilden wij wijndomeinen bezoeken die van hun belangrijkste druivensoorten een schitterende wijn kunnen maken, die naast topwijnen uit andere regio's kunnen staan.

Bij ons bezoek aan deze prachtige regio met zijn mooie wijnprovincie Teramo, waren wij allen meteen verkocht.
Toeristisch wordt dit op termijn een hoogvlieger, en wij hebben er kunnen proeven van een rijk en volledig scala aan uitstekende wijnen: van schitterende spumanti tot verfrissende witte wijnen, karaktervolle rosé wijnen en warme, volle rode wijnen.   

Doelstelling 1: is zeker behaald, want de producent heeft het vertrouwen gegeven aan Viniecom/La Fattoria door ons de exclusiviteit te geven voor België. Binnenkort zullen wij daar meer over schrijven. In ieder geval zal de eerste introductie gebeuren tijdens de XCL Topwijn degustatie

Doelstelling 2: is ook volledig volbracht, wij hebben een uitstekende deal gemaakt met een van de beste producenten uit de belangrijkste wijn subregio Colline Teramane, en wij zijn nog in gesprek met enkele andere toppers.

Nu wordt het dus hoog tijd om te reserveren: wij moeten binnenkort aan onze chef doorgeven voor hoeveel deelnemers hij de 5 heerlijke Italiaanse gerechten moet klaarmaken.

De deelnamekosten voor deze TOPWIJN degustatie, inclusief walking dinner, bedragen € 50 per persoon. Reservaties kunnen telefonisch gebeuren op het nummer 09 / 385 94 66 of via mail: info@lafattoria.be. Je reservatie is geldig na ontvangst van je deelname storting op rekening BE87 3631 6056 9594. 

Gelieve bij de betaling de datum waarop je aanwezig zult zijn te vermelden, met het aantal en de namen van de aanwezigen.

Al deze wijnen worden je aan een super promotieprijs aangeboden. Bovendien ontvang je een waardebon van € 50, die onmiddellijk in mindering wordt gebracht bij aankoop voor een minimum bedrag van € 500 en bij betaling tijdens deze degustatie, uiteraard één waardebon per klant is geldig.

Hoog tijd dus om deze informatie door te geven aan je familie, vrienden of collega's: het wordt een unieke gelegenheid om samen met gelijkgestemde zielen betaalbare Topwijnen te ontdekken, te proeven en te vergelijken, tijdens deze unieke wijndegustatie.

Salute !


Gerelateerd