1

VIN.CO - Ortona / Abruzzo

Een ambitieus nieuw project rond Spumante. Ambitieus zowel naar businessmodel, als naar productiemethode. Zegt het u wat?

Lino Olivastri groepeerde 13 wijndomeinen en 30 oenologen rond een project om originele, kwaliteitsvolle spumanti te maken. Met financiële steun van de regio wil VIN.CO Abruzzo op de kaart zetten. VIN.CO staat in voor de helft van de spumanti productie in Abruzzo. Het VIN.CO project vraagt een totale investering in een grote nieuwe “state-of-the-art” wijnmakerij (cantina) en bottelarij is begroot op 50 miljoen euro.

De oriëntatie van de wijngaarden liggen in een gebied (+ 35 km.) tussen de Adriatische kust en de Gran Sasso en Majella bergen. Het klimaat in dit gebied is gematigd, met een unieke eigenschap die de juiste groei van de wijngaarden bevordert. Gedurende de dag, absorbeert de Adriatische zee warmte, die ze 's nachts afgeeft aan de aarde door een constant briesjes opgewekt door thermische winden.


Ook opvallend is de diversiteit van de bodems: van zand-zandsteen aan de Adriatische kust, aan de voet van het gebergte kiezel- en kalksteen, en in de heuvels klei met gebieden die rijk zijn aan organische stoffen.


Deze natuurlijke eigenschappen lenen zich uitstekend om druiven te kweken als Trebbiano, Montepulciano, Pecorino.


VIN.CO’s Spumante wijnen worden verwerkt met een mix van geselecteerde Pecorino, Trebbiano, Montepulciano druiven uit eigen wijngaarden, in de klasse van de DOP en wordt verwerkt volgens een variant van de Martinotti-methode,


Het resultaat is een zeer aangename zintuiglijke avontuur wat een originele, fijne spumanti oplevert. VIN.CO biedt zes variëteiten aan.


Viniecom – La Fattoria is trots om op de Belgische markt de prestigieuze cantina VIN.CO te mogen vertegenwoordigen met de superieure Spumanti producten uit de Italiaanse Spumanti regio van Ortona – Abruzzo. 

Gerelateerd