1

Achter deze deur ben je altijd welkom ! SALUTE

De wijnjager Marco stelt je zijn Super Solden Maand voor !!

Tijdens deze periode stellen wij een dynamisch Solden project voor, dat je kan volgen en bekijken i.v.m. de verschillende proefmogelijkheden die wij regelmatig zullen aanpassen op onze website. Zie onze webshop www.viniecom.be en klik op PROMOTIES.

Dit zal je niet alleen toelaten om een goede slag te slaan, maar ook om tegelijk kennis te maken met wijnen die je misschien niet gewoon bent om te degusteren.
Trouwens, zo'n cacciatorebox is een ideaal geschenk dat iedereen graag zou willen ontvangen, en natuurlijk niet vergeten dat het binnenkort Valentijn is.
Momenteel kan je al een keuze maken tussen 6 cacciatoreboxen. 

Bestellen kan:

1.      Via de webshop - klik maar even op PROMOTIES
2.      Rechtstreeks via e-mail info@viniecom.be, met vermelding van naam en adres, wij bevestigen per kerende de ontvangst van je bestelling.
3.      Je kan onze boxen ook afhalen en betalen in onze wijnwinkel La Fattoria. Zo kan je op een aangename manier al eens proeven van de inhoud van de box. 


Uitleg over de terroir of het geografisch gebied voor de oorsprongbenaming van producten.  

Voorbeeld: de algemene benaming van wijnen met bubbels (koolzuurgas) wordt in het Nederlandstalig gebied "schuimwijn of mousserende wijn" genoemd.
Ligt de terroir van de wijngaard in een bepaald geografisch gebied, bijv. rond de steden Valdobbiadene en Conegliano, dan mag men de schuimwijn "Prosecco" noemen, of champagne als de terroir ligt rond de steden Reims en Epernay.
De oorsprongbenaming ligt vast in een Europese wet. Dat is niet alleen zo voor wijn, maar ook bijv. voor kazen, olijfolies, balsamicoazijn, Gorgonzola, enz.. 

Terroir:
Volgende factoren vormen samen het terroir, en bepalen de typiciteit en de eigenheid van een wijn:

  • klimaat: de gemiddelde temperatuur (tussen 10 °C en 20 °C), neerslag (minimum 600 mm) en zonneschijn (minimum 1600 u) op jaarbasis;
  • geologie: de samenstelling van de bodem en de ondergrond, die vooral een invloed hebben op de waterhuishouding;
  • topografie: de ligging van de wijngaard, in het bijzonder de hoogte, hellingsgraad en oriëntatie;
  • ampelografie: het druivenras of de klonen, de onderstam en de leeftijd van de planten;
  • mens: de kennis, methode en traditie die wordt toegepast, zowel bij het werken in de wijngaard en het oogsten als bij de vinificatie.

Voorbeelden van terroir zijn de invloed van de grond op de mineraliteit van de wijn. Daarom wordt bijvoorbeeld een argilo-calcaire bodem door wijnboeren uitgekozen om wijnstokken te planten

Op de lijst staan zo'n 600 streekproducten Zoals balsamicoazijn uit Modena, Elzasser zuurkool en gorgonzola uit het noorden van Italië.

Gerelateerd