Bàcco - Cagnulari Isola dei Nuraghi

  • 1310035
  • Rode wijn

Aantal in doos: 6
Prijs per fles

€ 21,90€ 28,81

Omschrijving
NaamBàcco - Cagnulari Isola dei Nuraghi
WijntypeRode wijn
RegioSardegna Cagliari
ProducentenSiddùra
WijndomeinSiddùra
Druivensoort100% Cagnulari
AppellatieI.G.T.
Jaargang2014
Bewaartijd6 à 8 jaar
Alcoholpercentage14,5%
Kleurintens robijnrode kleur
Schenktemperatuur14 à 16° C
ServeeradviesBBQ,
Fijne vleeswaren,
Gebraden en gegrild rood vlees,
Gerijpte en harde kazen,
Pasta roomsaus,
Pasta tomatensaus,
Pasta vleessaus,
Risotto of rijst,
Stoofpotjes,
Vegetarische gerechten,
Voorgerechten

De omgeving van Usini wordt beschouwd als het "thuisland" van Cagnulari, ten zuiden van Sardinië. Als kenmerkend voorbeeld van deze unieke wijnstok heeft Bàcco een neus van een buitengewone complexiteit en een overvloedige robijnrode kleur, die zijn drinkervaring veranderen tot een puur genot.
De ontsteelde druiven, na een maceratie bij lage temperatuur gedurende verschillende dagen, gebeurt de fermentatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks.
De latere rijping van de wijn in roestvrij stalen tanks en eiken vaten van 10 hl, voltooit de evolutionaire cyclus van deze wijn.

Sardegna

Aan wijnbouw werd op dit eiland reeds gedaan sinds de VIII° eeuw voor Christus, toen de eilandbewoners de geheimen
van het vak leerden van de Feniciërs.
Een groot gedeelte van de hedendaagse wijnen komt uit de vlakte van Campidano, gelegen tussen de steden Cagliari
en Oristano. Voor de productie van kwaliteitswijnen moeten zeker ook een reeks kleinere gebieden vermeld worden,
zoals de regio rond Alghero, de vallei van de rivier Tirso met de Vernaccia di Oristano, de oostelijke heuvels met de
Cannonau en het schiereiland Gallura in het Noorden dat gekend is voor de Vermentino.

Cagnulari 100%

De cagnulari druif komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit Spanje. Tegenwoordig wordt de druif het meest gevonden in het Noord-Westen van Sardinie.
De druiven groeien op kalkrijke ondergronden en worden met de hand geplukt. De wijnen gemaakt van de Cagnulari druif heeft een dieprode kleur en laat zich qua smaak typeren door rijpe bosvruchten en hinten van wilde bloemen en kruiden.
De wijn is droog en heeft een zeer elegante structuur. Komt optimaal tot zjin recht bij rood vlees, wild en kazen.

 

Bekijk de reviews

Binnenkort zal u hier de reviews over deze wijn kunnen raadplegen.