Pathos Marche Rosso

  • 0210108
  • Rode wijn

Aantal in doos: 6
Prijs per fles

€ 58,12

Dit product is maar beperkt voorradig!
Omschrijving
NaamPathos Marche Rosso
WijntypeRode wijn
RegioMarche Ascoli Piceno
ProducentenSanta Barbara
WijndomeinStefano Antonucci
Druivensoort33% Cabernet Sauvignon,
33% Merlot,
33% Syrah
AppellatieI.G.T.
Jaargang2015
Bewaartijd10 à 15 jaar
Alcoholpercentage14%
Kleurintens robijnrode kleur
Schenktemperatuur14 à 16° C
ServeeradviesFoie gras,
Gebraden en gegrild rood vlees,
Gefrituurde of gegrilde groenten,
Gerijpte en harde kazen,
Lams- en schapenvlees ,
Stoofpotjes

De wijngaarden zijn gelegen op ongeveer 40 km. van Ancona, op 240 meter hoge heuvels van het dorpje Barbara – Marche.
Fermentatie gedurende 25 à 30 dagen in T° gecontroleerde Franse eiken vaten. Een rustperiode van 24 u op inox tanks, vervolgens rijpt en verfijnt de wijn op droesem met bâtonnage in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 15/18 mnd., daarna nog minstens 12 mnd. rijping op fles.

Marche

Als je één streek uit Italië zou moeten knippen als meest typisch landschap voor het land, dan is het Marche wel, want alle mogelijke modellen van het hele land zitten erin verwerkt. De golvende Marcheheuvels zorgen in de zomer voor een kleurrijke lappendeken, gevormd door de grote variëteit aan landbouwgewassen die er geteeld worden. Deze zijn het resultaat van de gelijkaardige verscheidenheid in de bodem, het zachte mediterrane klimaat en de golvende topografie naar alle windstreken toe. 
De lange kust telt héél wat vissersdorpjes die er vooral schelp- en schaaldieren verhandelen. Volgens de antieke Romeinen ontstonden truffels als gevolg van de blikseminslagen. De edelste aller champignons is er nog steeds veelvuldig te vinden naargelang de seizoenen in verschillende kleuren en vormen: in oktober zien ze wit, in december zwart, in maart 'bianchetto' en in de zomer 'scorzone'.  
Wijn is misschien wel de oudste cultuur in Marche. Al van in het ijzertijdperk zijn souvenirs teruggevonden die wijzen op de aanwezigheid van vitis vinifera, de moeder aller wijndruivenfamilies. De oudste vondsten komen uit de regio die nu Piceno heet en onder die DOC-naam meer dan de helft van de streek beslaat.
In Marche overheersen de witte druivenrassen, met bovenaan de lijst de machtige verdicchio bianco. Verdicchio, die vooral rond Jesi en Matelica sublieme, complexe wijnen voortbrengt, kan zowel op inox als op eiken vaten verrukkelijke wijnen leveren. Getuige daarvan zijn de verschillende tre bicchieri..
De rode DOCG Conero is een klein subgebied binnen de grote Piceno-regio, als een amfitheater gelegen rond de hoofdstad Ancona. De basis is de druif montepulciano, die zowat langs heel centraal-oostelijk Italië de basis vormt van alle kwaliteitswijnen. 
Zowel qua druivensoorten als qua stijlen ziet het wijnlandschap in Marche er net als in de andere landbouwgewassen als een lappendeken uit. Je kunt geen wijnstijl noemen die er niet geproduceerd wordt. Van spumanti tot recioti en passiti, zowel in rood als wit. 

Cabernet Sauvignon 33%

Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort, ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc en is een langzame rijpende druif.

De cabernet sauvignon is een erg populaire druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. Het is de meest gebruikte druif voor rode wijn. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is zeer belangrijk.

De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.

Aroma's: asperges, bessen, cederhout, chocolade, eucalyptus, gras, kersen, moerbeien, munt, paprika, potloodslijpsel, sigarendoos, stal, hooigeur, tabak, zwarte bessen.

Geuraanduidingen leiden vaak tot termen als cassis, zwarte of rode bessen of kersen, afhankelijk van de streek waar de druiven gerijpt zijn. Indien de druiven niet goed rijp zijn, leidt dit vaak tot smaakaanduidingen als asperge en rabarber met een vleug peper. Dit kan in beperkte mate aangenaam zijn en termen als een kruidige wijn komen dan vaak om de hoek kijken.

 Indien deze smaak echter te dominant wordt, wordt de wijn vaak vleesachtig genoemd. De wijn is dan niet voor iedereen plezierig om te drinken, al zijn er ook wijnliefhebbers die niets liever hebben.


 

Merlot 33%

Merlot is een blauwe druivensoort en is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon

De Merlot is een internationaal druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan rood fruit zoals: kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.

Buiten Frankrijk zijn Italië en Californië belangrijke producent van merlotwijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat Merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage een prima wijn kan voortbrengen.

Aroma's: bont, bos, bramen, chocolade, diergeuren, drop, kersen, kreupelhout, laurier, leer, truffel, vijgen, wild, zoethout, zwartebessen, zwart fruit.

Syrah 33%

Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, en dan bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid.
Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat.
De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil.
De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijke hoeveelheid 
tannine.
De geur varieert van anjers en viooltjes tot chocolade tonen en zwarte kersen en bessen.
De afdronk heeft - zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is - een vleugje tabak, leer en natuurlijk cacao. Voorts maakt men droge 
rosé en mousserende wijn van de syrah. 

De wijnen hebben een fruitige iet wat peperige smaak. Aroma: aardbei, bosbessen, bramen, chocolade, drop, gerookt spek, kruidnagel, peper, pruimen, rood fruit, roos, teer, truffel, wild, zwarte bessen.Bekijk de reviews

Binnenkort zal u hier de reviews over deze wijn kunnen raadplegen.