Malvasia A mi manera

  • 1911126
  • Witte wijn

Aantal in doos: 6
Prijs per fles

€ 17,50

Dit product is maar beperkt voorradig!
Omschrijving
NaamMalvasia A mi manera
WijntypeWitte wijn
RegioVeneto Lison Pramaggiore
ProducentenToni Bigai
WijndomeinCantina A mi manera
Druivensoort100% Malvasia d'Istria
AppellatieI.G.T.
Jaargang2017
Bewaartijd3 à 4 jaar
Alcoholpercentage13,5%
Kleurbriljant strogeel
Schenktemperatuur14 à 16° C
ServeeradviesAperitief,
Fijne vleeswaren,
Gebakken en gegrilde vis,
Gepocheerde vis,
Gerookte vis,
Gevogelte,
Halfharde kazen,
Koud buffet van vis,
Koud buffet van vlees,
Pasta pesto,
Quiche,
Rauwe vis,
Risotto of rijst,
Salades,
Schaal - en schelpdieren,
Soepen,
Terrines,
Vegetarische gerechten,
Verse en zachte kazen,
Vissoep,
Voorgerechten,
Wit vlees

Zone Lison Pramaggiore, kalkhoudende kleigrond, na de fermentatie wordt de wijn gedurende 8 maanden gerijpt op inox vaten, vervolgens 2 maanden op fles.

Veneto

Veneto is een van de meest gevarieerde gebieden van Italië, met een ongelooflijke schat aan natuurlijke, archeologische en kunsthistorische rijkdom. Van hoog uit de Dolomieten, op de grens met Oostenrijk, zoeken rivieren zich vanuit het noordoosten een weg naar de lagune van Venetië. Hetzelfde gebeurt vanop de majestueuze Monte Baldo in het westen, langs het Gardameer, naar het romantische Verona in de Po-vallei toe. 
Dit landschap is gevormd door gletsjers, erupties en spanningen tussen continenten. Archeologische vondsten getuigen van leven tot 40 miljoen jaar geleden. Die vondsten zijn onder meer druivenpitten van wat de moeder van de vitis vinifera zou kunnen zijn. Pas in de 5de eeuw voor onze jaartelling brachten de Etrusken de wijncultuur tot in Veneto. De recioto van vandaag stamt trouwens uit deze tijd, maar werd toen acinatico genoemd. Onder die Romeinse periode werd de hele Veneto-regio al welvarend dankzij het belangrijke netwerk van wegen dat er toen al door werd getrokken. 
In de eerste eeuw na Christus werd de arena van Verona gebouwd, die nu nog steeds miljoenen toeristen aantrekt, want het is een van de best bewaarde en grootste amfitheaters. Padova was toen na Rome de rijkste stad van het keizerrijk. Ondertussen was Venetië in opbouw en begon het zijn rijkdom te tonen, onder meer met de aanvang van de constructie van de San-Marcobasiliek en de verdere uitbouw die getuigt van byzantijnse, Romaanse, gotische en later barokke invloeden. 
De overleving van de wijnstok door alle politieke perikelen heen bewijst enerzijds de verknochtheid van de druivenstok en zijn edel vocht aan de dagelijkse leefsfeer van de bevolking. Maar wat voor een wijnliefhebber vooral van belang is, het is een onvoorstelbaar lekker wijngebied met alle wijnstijlen die je maar kan bedenken, in alle prijsklassen en smaken. Wie naar Veneto op reis gaat, hoeft geen proviand mee te nemen. Alles is er vlot en in overvloed beschikbaar. De beste rijst ter wereld, de beste salami, de beste groenten, de beste van alles, maar ook en vooral op wijngebied.
Tussen Verona en het Gardameer liggen enkele van 's werelds meest populaire wijngebieden: witte soave, rode valpolicella en bardolino. Er worden steeds betere wijnen gemaakt, van gouleyant, licht en fruitig tot supergeconcentreerd en zelfs mierzoet. Dé grote druiven van Veneto zijn garganega voor wit en corvina voor rood. Twee grote druivenrassen qua karakter, stijl en authenticiteit voor deze streek. Garganega is de draagbalk voor de soave-wijnen, terwijl corvina het fundament vormt voor valpolicella en bardolino. Beide druivenrassen liggen ook aan de basis van machtige wijnen, die ontstaan uit ingedroogde druiven, respectievelijk recioto en amarone genoemd. 
Hoog op de hellingen groeien aromatische druivensoorten die profiteren van de temperatuursschommelingen tussen dag en nacht om hun aroma op te bouwen. Schuimwijnen van de prosecco uit Conegliano en Valdobbiadene zijn zeer gegeerd om hun fruitig en zacht karakter.
Het zijn dé ideale wijnen als begeleiders van cocktailparty's en recepties. Uit diezelfde druiven worden ook stille wijnen gemaakt. Het zijn speelse wijnen die als aperitief en als begeleider van frisse zomerse salades best hun plaats verdienen. 

Malvasia d'Istria 100%

Bekijk de reviews

Binnenkort zal u hier de reviews over deze wijn kunnen raadplegen.