De drie Tenoren - introductiebox

  • 3010213
  • Proefpakket 3 flessen

Aantal in doos: 3
Prijs per fles

€ 134,07

Dit product is momenteel niet meer voorradig, en zal pas in voorraad komen bij de volgende oogst!
Omschrijving
NaamDe drie Tenoren - introductiebox
WijntypeProefpakket 3 flessen
RegioDiversen
ProducentenDiversen
WijndomeinDiversen
DruivensoortCorvina ,
Nebbiolo,
Rondinella,
Sangiovese Grosso
AppellatieD.O.C.G.
Jaargang2013
Bewaartijd15 jaar +
AlcoholpercentageDiversen
KleurDiversen
Schenktemperatuur16 à 18° C
Serveeradvies

De Wijnjager stelt de "3 Tenoren Box" voor!

De "3 Tenoren Box" bevat 3 flessen die je worden aangeboden aan een netto promotieprijs van € 90,00 in plaats van de normale prijs van € 147,20.

De prijs is verzendkosten inbegrepen, voorafbetaling op rekening: BE87 3631 6056 9594. 

De "3 Tenoren Box" bestaat uit de drie Wijn iIonen van Italië, deze worden zeker bij de drie beste wijnen van Italië gerekend.

Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2015 - 
Deze topwijn wordt gemaakt van handgeplukte Corvina, Rondinella en Molinara geselecteerde druiven, van de beste druiventrossen van de oudste wijnranken.
De geselecteerde druiven worden gedurende 3 maanden gedroogd vooraleer aan de fermentatie te beginnen, die trouwens drie maanden duurt, daarna fermentatie in temperatuurgecontroleerde inox vaten.
Daarna rijpen de wijnen nog 36 maanden op eiken vaten en daarna nog 24 maanden op fles.

Barolo 2013 Essenze 
100 % Nebbiolo, hand geplukte en geselecteerde druiven. Barolo is de wijn van de koningen en de koning van de wijnen.  

De Barolo Essenze is een assemblage van verschillende wijngaarden van het domein Vite Colte, uit de zones La Volta, Ravera, Castiglione, Bussia en La Morra / Piemonte. 
Traditionele vinificatie, fermentatie en maceratie gedurende 25 dagen, daarna rijpt de wijn in nieuwe eiken vaten gedurende 24 maanden en daarna minstens 6 maanden rijping op fles. 

Deze super Barolo wijn heeft "3 bicchieri Gambero Rosso" en heeft 93 punten gekregen van James Suckling. 

Brunello di Montalcino - Vigna del Lago 2013
Een van de meest begeerde Italiaanse wijnen, afkomstig uit de streek van Toscane. De wijngaard is gesitueerd in de belangrijkste zone van Montalcino, een pittoresk, welbekend stadje ten zuiden van Siena.

De noordelijke hellingenvan Montalcino zijn gekenmerkt door zacht glooiende heuvels met voornamelijk kleiachtige mergel. Het kleine meer rond deze zone heeft impact op het microklimaat van deze wijngaard. De terroir bestaat uit afwisselende lagen van kleigrond en fijne mergel.

De Brunello is gemaakt van geselecteerde 100% Sangiovese Grosso druiven. Na fermentatie op temperatuur geselecteerde inox vaten, daarna rijping gedurende 30 maanden op Sloveense eiken vaten en minstens 12 maanden rijping op fles.

Donkerrode kleur met een complexe neus van verfijnde aroma's, vol op het pallet maar fantastisch elegant en zijdezacht. Stevige maar rijpe tannines met een lange, gekruide afdronk.

Levering: 3 flessen wijn - normale € 147,20

- NU VOOR EEN NETTO PRIJS VAN € 90.00

INCLUSIEF DE VERZENDKOSTEN

Diversen

Corvina

Corvina is een blauwe druif van redelijke kwaliteit en vormt het hoofdingrediënt van de Valpolicella en Bardolino, beide lichte rode wijnen uit de Veneto. De druif levert zelden veel kleur en tannin, maar hebben een zachte smaak waarin mild kersenfruit en iets van amandelen aanwezig zijn. Corvina is op zijn best als de druif wordt gedroogd voor Recioto- en Amarone wijnen. 

Corvina is een kleine druif met dikke schil, die verschrompelt en tegen rot beschermt. 

Nebbiolo

De Nebbiolo druif is de beste en edelste rode druivensoort van Italië. Omdat de druif zeer langzaam rijpt wordt deze als allerlaatste van alle soorten geoogst in de 2e helft van oktober of zelfs 1e week van november. De naam is waarschijnlijk ook afkomstig van het woord “nebbia” of mist, die rond deze periode ’s ochtends de dalen in Piemonte vult.

De Nebbiolo is waarschijnlijk ook een van de bekendste druivensoorten van Italië, en wordt vanwege zijn geweldige kwaliteiten ook wel “de koning” onder de italiaanse druivensoorten genoemd. Mogelijk komt dit mede door de connectie met de bekendste wijn van deze druif, de Barolo, die ook wel “Wine of Kings and King of wines” genoemd wordt.

Doordat de Nebbiolo zeer langzaam rijpt moet deze eigenlijk alleen op de warmste hellingen met min of meer zuidelijke expositie. En niet op de hogere delen van de heuvels, maar tot ca 450 m boven zeeniveau. Zeker ook omdat de Nebbiolo typisch een vrij hoog gehalte aan tannines heeft, met name in de schil. Als de druiven niet goed rijp worden blijven de tannines onrijp, groen en hard, en dat wordt helaas niet beter door lange flesrijping.

Vanwege deze tannines wordt nebbiolowijn dan ook vaak op hout gerijpt, om zo de wijn zachter en ronder te maken. Maar ook dan blijft het altijd een wijn die vooral als hij jong is  merkbare tannines heeft en veel structuur heeft. Vrijwel alle wijnen van de nebbiolo hebben baat bij flesrijping, soms van maar een paar jaar, maar de crus 10-20 jaar of zelfs nog (veel) meer.
Kenmerkend voor de smaak zijn tonen van rood fruit, met name frambozen, florale tonen zoals viooltjes en geraniums, rozenblaadjes, en aardse tonen zoals (bos)grond, paddestoelen en teer. Een ander zeer herkenbaar kenmerk is zijn kleur: Nebbiolo heeft relatief weinig kleur, heeft een bruin-rode kleur en de neiging om bij oudering snel kleur te verliezen (verbruining)

Wijn van de Nebbiolo druif kan vanwege zijn kracht en structuur in de regel het beste gedronken worden naast iets te eten (het beste eiwitrijk), zeker wanneer die niet heel oud is. Klassieke combinaties zijn met gebakken en gebraden rood vlees maar vooral met wild. Echte herfst- en winterwijnen en een goede cru nebbiolo is vaak de ideale begeleider van een mooi feestdiner.

Locale benamingen (synoniemen) voor de Nebbiolo: Spanna, Chiavenasca in Valtellina

 

Rondinella

De autochtone Rondinella druif wordt door wijnmakers uit de buurt van het Noord-Italiaanse Verona graag gebruikt als hulpdruif voor hun rode wijn. De Rondinella heeft veel kleur, een mooie geur en een fruitige smaak van kersen. Bovendien leent hij zich goed voor het indrogen.

Dat laatste is ideaal voor de Amarone, de specialiteit van regio Valpolicella in Veneto, gemaakt van iets ingedroogde blauwe druiven. De Corvina speelt in de rode wijnen uit de eerste viool. Sindskort weten we dat de Rondinella een nakomeling is van de Corvina. Voor zover we weten zijn er geen wijnen die enkel van Rondinella worden gemaakt.

Karakteristieken: fruitig, sappig, lage tannine, medium body

Wijnstijlen: lichte droge rode wijn; Amarone-stijl (o.b.v. gedroogde druiven)

Sangiovese Grosso

Chianti is de bekendste en populairste van alle Italiaanse wijnen. De wijn wordt gemaakt van de alom aanwezige Sangiovese-druif, die graag veel zon heeft en goed bestand is tegen grote temperatuur-schommelingen. Heeft een dikke pel aan de buitenkant maar is delicaat vanbinnen, langzame rijpingsperiode, maar moeilijk te temmen, Aroma's: iris, kersen, viooltjes, zwarte bessen.

Deze druif is bijna zeker van Toscaanse origine en is de meest geplante druif in Italië - met ongeveer 100.000 hectareproduceert ze 10% van alle wijn in het land. In 2004 werd door DNA aangetoond dat de Sangiovese een kruising is tussen de Ciliegiolo en de Calabrese di Montenuovo. De eerste wekte geen verbazing, want is immers een Toscaanse variëteit, maar de grote verrassing is de tweede. Slechts een klein aantal soorten wijnranken zijn bekend van deze redelijk obscure druif, die is ontstaan op een heuvel ten westen van Napels, die de naam Montenuovo draagt. 

Anderen beweren meer poëtisch - maar niet noodzakelijk minder juist - dat de naam is afgeleid van het Latijnse sanguis Iovis, wat bloed van Jupiter betekent.

De grootste verschillen bestaan er tussen Sangiovese Grosso en Sangiovese Piccolo, waarbij de adjectieven vooral verwijzen naar de grootte van de druif.
In de wijngaarden van vandaag bestaan er in ieder geval heel wat subvariëteiten en clonen met zeer verschillende gedragspatronen wat betreft productie volume, hoewel de bodems, blootstelling, hoogtes, beschikbaarheid van water en groeimethoden ook een belangrijke rol spelen. 

Wijnen van deze druif hebben gewoonlijk een gemiddelde tot diepe kleur, redelijk wat zuren, een variabele dosis fruit en een sterk wisselend tanninegehalte. Afhankelijk van de terroire, regio en klimaatomstandigheden. 

Brunello di Montalcino 
De hoogste expressie van Sangiovese is afkomstig van de donkere Sangiovese Grosso kloon, het toont een prachtige rijke wijn met innerlijke kracht en complexiteit en met aroma’s van bosfruit, kersen en kruiden. Brunello komt op de markt vijf jaar na de oogst, 3 jaar rijping op eiken vaten en 2 jaar rijping op fles, en de Riserva vereist een extra jaar van kelder veroudering. 
Rosso di Montalcino is een minder strakke wijn, 6 maanden op eiken vaten en 6 maanden rijping op fles. Het grondgebied wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk microklimaat afgeschermd door de berg Monte Amiata.

Vino Nobile di Montepulciano 
Ooit de edelste van alle Toscaanse wijnen, de Vino Nobile is gemaakt met de Prugnolo Gentile kloon. De wijn is minimaal 70% Sangiovese, met lokale druiven Canaiolo Nero en Mammolo. Deze regio biedt ook een basiswijn, de Rosso di Montepulciano, en een top-shelf wijn, de Riserva. De wijnen tonen donkere, aardse kenmerken, vaak met subtiele ondertonen van gedroogde kruiden of blauwe bloemen. 

Chianti Classico
Deze niet aan zee grenzende wijnzone is de traditionele oorsprong van de Sangiovese en heeft de grootste invloed gehad op de stilistische evolutie. De wijn moet ten minste uit 80% Sangiovese bestaan en wijnboeren kunnen inheemse druiven toevoegen (Canaiolo en Colorino) of internationale variëteiten (Cabernet Sauvignon of Merlot). Er is een groeiende beweging voor de productie van Chianti Classico (en de Riserva versie) als 100% Sangiovese.

Morellino di Scansano
Snel groeiend in populariteit, is deze opkomende wijnzone gelegen rond het pittoreske dorp Scansano in Maremma. Morellino is de lokale naam voor Sangiovese en de voorschriften voor wijnproductie vereisen dat het druivenras bestaat uit ten minste 85% Sangiovese. De wijn heeft geen behoefte aan veroudering op hout en dit helpt de wijn om zijn frisse, verse, fruitige karakteristieken te behouden.

Kust Toscane 
Met Sangiovese expressies in de Montecucco en de Maremma subzones biedt kust Toscane rijke, zonovergoten expressies van de druif. In de neus noties van zwarte bessen en aardbei, en in de mond heldere kersensmaken.

Bekijk de reviews

Binnenkort zal u hier de reviews over deze wijn kunnen raadplegen.