Rosato Toscana IGT - Le Due Arbie - 2019

  • 1512087
  • Rosé wijn

Aantal in doos: 6
Prijs per fles

€ 14,00

Dit product is momenteel niet meer voorradig, en zal pas in voorraad komen bij de volgende oogst!
Omschrijving
NaamRosato Toscana IGT - Le Due Arbie - 2019
WijntypeRosé wijn
RegioToscana San Gimignano
ProducentenLe Due Arbie
WijndomeinLe Due Arbie
Druivensoort
AppellatieD.O.C.G.
Jaargang2019
Bewaartijd2 à 3 jaar
Alcoholpercentage13%
Kleurintens robijnrode kleur
Schenktemperatuur8 à 10° C
Serveeradvies

Het domein Le Due Arbie is gelegen op het grondgebied van Poggibonsi, in het hart van Toscana. Naast deze prachtige agriturismo heeft men ook de wijngaarden waar men uitstekende Sangiovese en Trebbiano Toscana wijnen produceert.
Onder ander deze Chianti Superiore, gemaakt van de druiven Sangiovese druif 80% en 20% Merlot. Handgeplukt, zachte persing, na fermentatie op inox vaten rijping gedurende 12 maanden op grote eiken vaten en 1 maand op fles.

Toscana

Toscane is gewoonweg waanzinnig mooi met een mix van wijngaarden en olijfbomen.
Dankzij de Medici's heeft de Renaissance in Toscane misschien wel haar meest authentieke weerspiegeling bereikt, een elegantie zonder weerga uitstralend in steden als Firenze, Siena, Lucca en Pisa.
In tegenstelling tot die rijkdom is de keuken van Toscane 'simpel'. Die eenvoud is echter bijzonder rijk aan smaak en bijna sensueel door haar puurheid en intensiteit aan smaak.
Cultuurfanaten lopen met de mond open de geboorte van Venus van Botticelli te bewonderen, in de wereldberoemde Galleria degli Uffizi in Firenze. Aanhangers van eigentijdse kunst zoeken verwoed naar het 'laboratorio di scultura' in Carrara en de vele collecties in private villa's.
Natuurfreaks verdwalen gewild in een van de 120 beschermde natuurparken. Kusttoeristen en zonnekloppers trekken Napoleon achterna op Elba, in de Toscaanse archipel, of zoeken er naar toermalijn en pyriet. 
Wijnliefhebbers hebben het moeilijker dan iedereen, want waar kies je nu voor in Toscane? Grandeur? Finesse? Decadentie? Of de devote bedwelming van een Vin Santo? Niet minder dan veertien wijnroutes lopen door Toscane, het bruisend wijnhart van Italië. 
Nagenoeg alles wat rode wijn is in Toscane, heeft een relatie met de sangiovese. Soms de piccolo-kloon, soms de grosso-versie. Andere lokale druiven vullen slechts een aanvullende taak in, terwijl internationale druiven er hun eigen wereld zijn gaan creëren. Enkele Bordelese, Bourgondische en Rhônesoorten hebben zich hier en daar goed genesteld en maken er ook nu nog wijnen van fabuleus niveau. Maar sangiovese-wijnen zijn grootser dan ooit, eleganter dan ooit en fijner dan ooit!
De Chianti (Classico), met zijn beroemde heuvels in het hart van Toscane, is uiteraard ook vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijk gegeven in de streek, naast andere zeer grote wijnen als Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Al deze wijnen worden gemaakt van de blauwe Sangiovese-druif. Voor wit zijn Vernaccia en Vermentino belangrijk. Ook de bijzondere Vin Santo, gemaakt van deels ingedroogde druiven, is zeker het vermelden waard.

Bekijk de reviews

Binnenkort zal u hier de reviews over deze wijn kunnen raadplegen.